Италианският премиер Марио Драги спечели с лекота вот на доверие

...
Италианският премиер Марио Драги спечели с лекота вот на доверие
Коментари Харесай

Марио Драги спечели вот на доверие в италианския Сенат

Италианският министър председател Марио Драги завоюва с лекост избор на доверие в италианския Сенат, откакто даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да изведе Италия от пандемията от ковид и да сътвори една по-силна и по-зелена стопанска система за бъдещите генерации, съобщи „ Евронюз “.

Горната камара на Народното събрание поддържа кабинета на Драги с 262 гласа „ за “ против 40 гласа „ срещу “. Двама депутати се въздържаха. Днес избор на доверие ще се организира и в долната камара на италианския парламент, като упованията са Драги още веднъж да получи необятна поддръжка.

По информация на осведомителна организация Ansa измежду гласувалите срещу са 15 сенатори на придвижването „ Пет звезди “ както и всички представители на крайнодясната партията „ Италиански братя “.

Бившият шеф на Европейската централна банка постави клетва като министър-председател през уикенда, откакто по-рано италианският президент Серджо Матарела му връчи мандат за основаване на ново държавно управление в опит да извади страната от политическата рецесия, провокирана от излизането на партията на някогашният министър председател Матео Ренци от ръководещата коалиция.

 В 50-минутна тирада пред сената Драги даде обещание огромни промени в Италия. Неговият кабинет ще води политика с мисъл за околната среда, ще бъде проевропейски ориентиран и ще се стреми към софтуерни и цифрови промени.

„ Днес единството не е страст, единството е дълг. Задължава ни нещо, което сплотява всички ни: любовта към Италия “, съобщи Драги, който получи бурни аплодисменти от сенаторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР