Италианският премиер Марио Драги се срещна днес с представители на

...
Италианският премиер Марио Драги се срещна днес с представители на
Коментари Харесай

Италианският премиер посети Либия, за да възстанови едно старо приятелство

Италианският министър председател Марио Драги се срещна през днешния ден с представители на либийските управляващи в границите на поредна аудиенция на европейски представител в тази страна, която се пробва да се отърси от десетилетие на спор, съобщи Франс прес.

Това е първото посещаване в чужбина на Марио Драги, откогато встъпи в служба преди месец и половина. Визитата е " доказателство за значимостта на историческите връзки сред нашите две страни ", сподели Драги на взаимна конференция с новия либийски министър председател Абдел Хамид Дбейба в Триполи.

" Става дума за един неповторим миг за Либия " с новото обединено държавно управление, отговарящо за прехода, и опцията да " възстановим това, което е едно остаряло другарство и непосредственост, които в никакъв случай не са били прекъсвани ", добави италианският министър председател.

Драги подсети, че италианското посолство в Либия е било " единственото " дипломатическо посланичество на европейска страна " отворено през дългите години на спора ".

" Предпоставка, с цел да може Либия да продължи напред самоуверено и уверено, е действието на примирието да продължи и то да бъде прецизно спазвано ", сподели Драги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР