Италианският премиер Марио Драги отново подложи на натиск неваксинираните срещу

...
Италианският премиер Марио Драги отново подложи на натиск неваксинираните срещу
Коментари Харесай

Марио Драги вини неваксинираните за проблемите с епидемията в Италия

Италианският министър председател Марио Драги още веднъж подложи на напън неимунизираните против ковид в Италия. Той сподели, че те са в основата на множеството проблеми на страната, в която необятно се популяризира в този момент разновидността Омикрон на ковид, предадоха международните организации.

"По-голяма част от проблемите, които ние имаме през днешния ден, се дължат на обстоятелството, че има неимунизирани хора, които са доста по-податливи да развият съществени форми на болестта и да слагат под напън лечебните заведения ", сподели Драги в миг, в който страната му записва над 100 000 новозаразени за 24 часа.

Според данни на здравния министър Роберто Сперанца 89,4 % от жителите на Италия над 12 години са получили минимум една имунизационна доза, а неимунизираните са две трети от всички коронавирус пациенти в интензивни отделения.

От през днешния ден за битка против ковид Италия разшири използването на супер зеления документ. Той стана наложителен за хотели и други места за настаняване, за тържества след религиозни или цивилен церемонии, за изложби, за конгресни центрове, музеи, театри, киносалони, концертни зали, за зоните навън на заведенията за хранене, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за груповите спортове, за спа центровете, за обществените центрове, за бинго залите.

От през днешния ден супер зеленият документ в Италия стартира да се изисква и за самолети, влакове и фериботи, както и за градския превоз. Пак от през днешния ден стартира записването за слагане на трета доза от имунизациите за младежите от възрастовата група 12-15 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР