Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че правителството му започва тригодишен

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че правителството му започва тригодишен
Коментари Харесай

Италианското правителство започва тригодишен реформен "маратон"

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че държавното управление му стартира " тригодишен маратон ", с цел да реализира серия от промени по-специално в държавната администрация, наказателното правораздаване, данъчната система и инфраструктурата, съобщи " Франс прес ".

Четири месеца след основаването на втория си кабинет, образуван през септември от левоцентристите и антисистемното Движение " Пет звезди ", Конте сподели на годишната си конференция, че се гордее с постигнатите резултати. Той увери, че след " спринта от първите дни " следва " тригодишен маратон " до края на мандата му през 2022 година

В ръководещата коалиция се виждат обаче различия по ред въпроси, засягащи да вземем за пример мигрантите, промяната в еврозоната и правораздаването, които съгласно някои наблюдаващи може да доведат до предварителни избори в околните месеци.

" Поставили сме си 23 амбициозни цели и към този момент работим по някои от тях, а през януари ще имаме опция да се поспрем, с цел да размислим, да дискутираме с другите политически сили и държавното управление да се задейства отначало ", сподели Конте.

Сред идните ограничения той изброи " облекчение на бюрокрацията ", цифровизация на държавното ръководство, понижаване на инстанциите на съдопроизводството, данъчна промяна и битка с укриването на налози.

За да избегне процедура за нарушавания от страна на Брюксел, Италия би трябвало съгласно него по-специално " да се бори с укриването на налози, което съставлява кражба и ощетява честните жители. Трябва да плащаме всички, с цел да заплащат всички по-малко ", акцентира Конте.

Италия държи първото място в Европа по укриване на налози с укрити общо 190.9 милиарда евро - двойно повече, в сравнение с страната харчи за опазване на здравето, сочи скорошен отчет на английската компания " Такс рисърч ".

Ако бъде въведена зона без полети над Либия, тя " може да стане инструмент за реализиране на главната цел - неотложно прекъсване на огъня и на военните дейности ", съобщи италианският министър председател, представен от ТАСС.

" Опитваме се да разубедим всички, които мислят, че споразумяване в Либия може да се реализира с военни средства ", означи той.

Джузепе Конте уточни да вземем за пример, че се е опитал да убеди президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган да не позволява военна интервенция. Според италианския общественик, в случай че Турция поддържа с военна мощ държавното управление на националното единодушие, това " би довело до утежняване на обстановката, до нови жертви измежду цивилното население ". " Така никой няма да завоюва победа ", посочи той.

Турският президент съобщи в четвъртък, че страната му ще изпрати бойци в Либия по молба на държавното управление в Триполи, което предишния месец подписа с Анкара съглашение за съдействие в областта на сигурността. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР