Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че решението на френския президент

...
Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че решението на френския президент
Коментари Харесай

Мелони смята поканата на Макрон за посещението на Зеленски в Париж за неуместна

Италианският министър председател Джорджа Мелони съобщи, че решението на френския президент Еманюел Макрон украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Париж преди европейската среща на върха в Брюксел, която стартира в четвъртък, е несвоевременно, предадоха " Ройтерс " и организация АНСА.

" Вярвам, че нашата мощ е в общността и единството... само че има моменти, когато проявата на желания към вътрешното публично мнение рискува да бъде в ущърб на идеята и това ми наподобява като един от тези случаи ", сподели тя в Брюксел.

Мелони ще беседва със Зеленски в Брюксел в коридорите на срещата на водачите на Европейския съюз, сподели италианският външен министър късно в сряда.

След визитата си и Париж, в Брюксел той ще упорства пред водачите на Европейски Съюз за повече оръжия в битката против съветската инвазия и за бързо започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. В Лондон Зеленски получи заричане Англия да образова украински водачи на съвременни изтребители на НАТО. Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да поддържа Киев и сподели, че даването на помощ на украинците е най-хубавият път към мира.

Кореспондентът на Би Би Си в Брюксел Джесика Паркър разяснява, че визитата на Зеленски в Брюксел, където, като се изключи че ще се срещна с водачите, пред Европейския парламент, от дипломатическа позиция е било леко помрачено.

Първо, тъй като за визитата изтекоха дни преди този момент, което е в цялостен контрастност с " изненадващите " визити на президента в и. Те бяха сполучливо защитавани в загадка.

След това идва обстоятелството, че това посещаване в Брюксел беше оповестено като второто задгранично пътешестване на президента след нахлуването на Русия. Оказа се обаче, че той първо е минал през Лондон и Париж.

" Не разбирам стратегическия избор, изработен тук ", сподели посланик. " Ако в действителност вярвате, че Европейски Съюз е ориста на вашата страна, тогава ще се погрижите да дойдете първо тук, с цел да дадете сигнал за тази значителност. "

Разбира се, в подтекста на война сходни съображения могат да бъдат отхвърлени като дребни и незначителни. Но не се заблуждавайте, на " Даунинг стрийт " ще са удовлетворени от реда на събитията, а някои в Европейски Съюз може да са много раздразнени, разяснява Паркър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР