Италианският премиер Джорджа Мелони произнесе реч за войната в Украйна.

...
Италианският премиер Джорджа Мелони произнесе реч за войната в Украйна.
Коментари Харесай

Премиерът на Италия към проруските политици: Не съм толкова лицемерна, че да подменя инвазията на Путин с думата мир

Италианският министър председател Джорджа Мелони произнесе тирада за войната в Украйна. Провокирана от думи на депутатът Елиза Скутели, че би трябвало да се водят мирни договаряния и да не се изпраща оръжие на нападнатата страна Мелони попита народните представители на каква цена ще се водят тези договаряния. Тя се разгласи за мир, само че подобен, който не значи Русия да заграби от територията на Украйна, съобщи Фрог.

Ето й думите й:

" Уважаемата Елиза Скутела (депутат) ни споделя: “Спрете се ”. Мисля, че би трябвало да го кажете на Путин уважаема, тъй като това е може би изменничество към позицията ни. Това значи да позволим нашествието в Украйна. Ако, спрем ние ще го позволим. Нещата би трябвало да се назовават със личните им имена. Ако спрем, ние ще разгадаем заграбването на Украйна. Вижте, аз не съм толкоз лицемерна, че да подменя нашествието с думата “мир ”. 

Затова аз имам вяра, че ние няма да се съгласим с нашествието в Украйна, което не значи, че ние няма да работим за кротичък проект и разрешаване на спора. Вие в действителност ли мислите, че някой утвърждава войната. Мислите ли, че на някой му харесва да бъде в сходна обстановка? Не!

Но същинската обстановка е малко по-сложна от това, което се пробва да показа пропагандата. 

Добре, приказваме за мир. Страхотно! Според вас какви би трябвало да бъдат изискванията, с цел да седнем на масата за договаряния? Дайте съответно да приказваме по тематиката за мира. Това е тематика, която ме вълнува и аз съм го повтаряла в тази зала. С други думи - Смятате ли, че с цел да седнем на масата на договаряния, би трябвало да желаяме Русия да приключи военните си дейности и да изтегли войските си от териториите на Украйна? Да или не?

Смятате ли, че би трябвало да преразгледаме границите на Украйна и по какъв начин? 

Смятате ли, че би трябвало да се дадат на Москва териториите, които те са окупирали и тези, на които е извършен референдум. Да или не? Тези отговори желая да чуя от вас, в случай че ще приказваме за мира съществено. 

В противоположен случай, това е единствено една агитация, която се прави на гърба на една суверенна нация от свободни хора и на гърба да интернационалното право. 

Това е безконтролно! Благодаря!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР