Италианският политолог Марк Бернардини каза, че много жители на страната

...
Италианският политолог Марк Бернардини каза, че много жители на страната
Коментари Харесай

Марк Бернардини: Италианците се страхуват от агресията на украинците срещу рускоговорящите

Италианският политолог Марк Бернардини сподели, че доста поданици на страната му трансформират отношението си към Украйна. Това се случва основно заради експанзията на украинците против рускоговорящите.

По думите на политолога, италианците се обръщат към него и го молят да даде информация за обособени епизоди от специфичната интервенция или за съветската позиция като цяло. Той изяснява това с държанието на украинските жители в Европа.

" Тъй като всичко, което се случва, най-малко в Италия, във връзка с заканите против руснаци, го вършат тъкмо хора от Украйна. И италианците стартират да не харесват това ", сподели Бернардини.

Според него италианците са шокирани от апелите за репресии против руснаци и рускоезични поданици на Европа. Марк Бернардини счита, че вместо хора, нуждаещи се от помощ, европейците виждат нападателни националистически маргинали, които имат намерение да наложат своите правила на страната - хазаин.

„ В Неапол на централния площад се появиха плакати със фотоси, имена, фамилни имена, телефонни номера и адреси на живеещи там руснаци, призоваващи за тяхното заличаване. Разбира се, това е нарушаване, само че полицията не обръща внимание. Но хората са стартират да задават въпроси “, сподели Бернардини в предаването „ Точка на срещата “.

По тематиката за русофобията в понеделник се изрекоха публични представители и на друга страна от Европейски Съюз. А точно Германия. В Берлин споделиха, че немското държавно управление осъжда всевъзможен тип русофобия.

Това сподели Кристиане Хофман, първи заместник-говорител на немското държавно управление. А представителят на немското министерство на вътрешните работи Максимилиан Кал акцентира, че има закононарушения на тази основа, „ само че няма насочни точки за ширеща се или мощно възходяща русофобия в Германия “, оповестява РИА Новости.

И немският канцлер Олаф Шолц, и немският външен министър Аналена Бербок по-рано осъдиха русофобията.

В същото време в края на март ръководителят на федералния отдел на престъпната полиция Холгер Мюнх съобщи, че всяка седмица се записват минимум 200 закононарушения против рускоезични жители на Германия - от обиди и закани до физическо принуждение, нанасяне на вреди на имущество. А уредниците и участниците в акции в поддръжка на Русия оповестиха за получените закани.

Но явно немските управляващи не имат вяра, че казусът е толкоз сериозен, колкото наподобява.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР