Италианският министър-председател Марио Драги сигнализира, че е готов да стане

...
Италианският министър-председател Марио Драги сигнализира, че е готов да стане
Коментари Харесай

Марио Драги даде ясен сигнал, че е готов да стане президент на Италия

Италианският министър-председател Марио Драги алармира, че е подготвен да стане държавен глава, когато постът се освободи при започване на идната година. В сряда той съобщи, че неговото държавно управление към този момент е изпълнило огромна част от програмата си, съобщи Euractiv.

Парламентът на Италия ще се събере, с цел да избере нов президент през януари, а някогашният началник на Европейската централна банка е любимец на букмейкърите за позицията.

Драги разгласи, че за 10-те си месеца работа администрацията му е положила основите за основни политики.

" Създадохме условия за продължение на работата, без значение кой я прави ", сподели той на обичайна конференция в края на годината, като даде да се разбере, че е подготвен да смени ролята си, в случай че парламентаристите изискат това.

" Личната ми орис не е от голяма важност, нямам особени упоритости. Аз съм, в случай че щете, един дядо в работа на институциите ", добави министър председателят.
 Добре пристигнали в Драгистан
Добре пристигнали в Драгистан

Превръща ли Марио Драги Италия в тоталитарна страна?

Ако той смени работата си, държавното управление автоматизирано ще падне, само че Драги съобщи, че е значимо необятната коалиция да остане непокътната до планувания завършек на парламентарния мандат през 2023 година

Кандидатите за президент в Италия нормално не се афишират авансово преди изборите в Народното събрание, които се организират посредством скрито гласоподаване на депутатите от горната и долната камара, както и на представителите на 20-те района на страната.
 Франция и Италия заздравиха двустранните връзки с ново съглашение
Франция и Италия заздравиха двустранните връзки с ново съглашение

Марио Драги назова момента " исторически "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР