Италианският министър-председател Джорджа Мелони призна, че се е надявала да

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони призна, че се е надявала да
Коментари Харесай

Мелони е очаквала да се справи по-добре с миграцията

Италианският министър-председател Джорджа Мелони призна, че се е надявала да се оправи по-добре с контрола на противозаконната миграция, която внезапно набъбна, откакто нейната партия „ Италиански братя “ завоюва историческите избори преди година, съобщи Агенция Франс Прес.


" Ясно е, че се надявахме на по-добри резултати във връзка с имиграцията, където работихме толкоз интензивно ", сподели министър председателят.

" Резултатите не са това, което се надявахме да забележим. Със сигурност това е доста комплициран проблем, само че съм сигурна, че ще стигнем до дъното му “, съобщи още държавният глава на Италия.

„ Италиански братя “ на Мелони беше определена значително с обещанието да понижи всеобщата миграция към Италия.

Вместо това броят на хората, идващи с лодки от Северна Африка, внезапно набъбна, като до момента през тази година вътрешното министерство е записало над 130 000 души, в съпоставяне със 70 000 през същия интервал на 2022 година

След като единствено за три дни този месец на дребния остров Лампедуза дойдоха 8500 души, Мелони изиска Европейски Съюз да направи повече, с цел да помогне за понижаване на натиска.

Брюксел се съгласи да засилва съществуващите старания и тази седмица съобщи, че ще стартира да отпуска пари на Тунис, откъдето потеглят доста от лодките, в границите на пакт, целящ да спре противозаконната миграция от страната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР