Италианският министър на здравеопазването заяви пред депутатите в сряда, че

...
Италианският министър на здравеопазването заяви пред депутатите в сряда, че
Коментари Харесай

Италия разпространява 202 милиона дози ваксина COVID-19 през 2021 г.

Италианският министър на опазването на здравето съобщи пред депутатите в сряда, че Италия ще популяризира 202,6 милиона дози ваксини COVID-19 през 2021 година в "безпрецедентно изпитание, което ще изисква голям групов ангажимент ", предават международните информационни организации.

Робърт Сперанца съобщи, че имунизациите няма да бъдат наложителни, само че дозите, отпуснати на Италия посредством групово съглашение за покупка на Европейски Съюз, биха били "достатъчни, с цел да се имунизира цялото население ".

Сперанца акцентира, че разпространяването на имунизациите ще зависи от регулаторното утвърждение, което към момента се чака от Европейската организация по медикаментите.

Очаква се първите ваксини да дойдат през януари, като се чака имунизацията на Pfizer да получи първо утвърждение от EMA до 29 декември, а Moderna - до 12 януари.

Приоритет ще бъде даден първо на фронтовите здравни служащи в Италия, по-късно на жителите на старешки домове, по-късно на възрастни хора над 80 години, преди да се реалокират към други групи като хора с медицински опасности, правоприлагащи органи, учители и чиновници в пандиза.

Сперанца сподели, че имунизациите дават "послание за вяра " в пандемията, която е умъртвила над 55 000 италианци, само че "все още са нужни внимание и нерешителност ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР