Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви днес война

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви днес война
Коментари Харесай

Матео Салвини обяви война на мафията в черния пазар на труда в селското стопанство на Италия

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини разгласи през днешния ден война на мафиотските мрежи, организиращи чужденци да работят на черно в Южна Италия, съобщи Франс прес.

Шестнайсет задгранични аграрни служащи починаха в събота и през вчерашния ден при пътнотранспортни катастрофи в италианската провинция Фоджа в южната област Пулия. Там хиляди африканци, а също и поляци, българи и румънци прекарват лятото в бране на домати под жаркото слънце. Въпреки че съвсем всички служащи обитават в Италия законно, малко на брой са тези, които се употребяват от изискваните от закона условия на труд и възнаграждение. Много от тях са принудени да живеят в бидонвили и зависят от медиатори, които постоянно са свързани с мафията, означи организацията.

"Това е проблем с мафията. В провинция Фоджа има мафиотска престъпност, която имам намерение да изкореня с всички законни средства улица по улица, село по село ", съобщи Салвини на конференция.

През последните месеци пътна полиция е иззела 300 автомобила в района, най-често лекотоварни коли "с български регистрационни номера и без застраховка ", съобщи Салвини. Той добави, че единствено 116 служители на реда управляват пътищата в цялата провинция.

По думите му мафиотските организации се възползват от "безконтролната имиграция " и "ако няма хиляди обезверени хора, които да бъдат експлоатирани, ще им е по-трудно да си въртят бизнеса ".

Той изрази убеденост, че твърдото му отношение към притока на африкански имигранти ще докара до резултати. Също по този начин Салвини разгласи желание да предприеме ограничения против "вноса на плебеи " от други европейски страни, като изиска повече внимание и надзор от страна на сътрудниците си в България и Румъния, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР