Италианският министър на правосъдието посети затвора, където двама затворници загинаха, докато защитници предупреждават за самоубийства през лятото

...
Италианският министър на правосъдието посети затвор в Торино, където две
Коментари Харесай

Италианският министър на правосъдието посети затвор в Торино, където две жени починаха в рамките на часове една от другаОт Асошиейтед прес, 12 август 2023 г., 10:31 AM Препълнените центрове за задържане в Италия.

Министърът на правосъдието Карло Нордио каза пред репортери, че посещението му не е проверка или разследване на Затворът Лорусо и Кутуньо, а по-скоро демонстрация на солидарност със съоръжението след смъртта в петък. Той призова за алтернативни форми на задържане и преустройство на военните казарми за използване в затвори, за да се помогне за облекчаване на пренаселеността. условия в затвора, италианка се самоуби в килията си в затвора, докато нигерийка почина в рамките на часове в отделението за психично здраве на заведението, след като отказа храна и напитки, откакто пристигна на 22 юли.

Дори преди смъртта им, Антигона е преброила 42 самоубийства в затворите досега тази година, след 85 през 2022 г. Групата припомни, че лятото често повишава напрежението и отчаянието в затворите: Повишената топлина в остарелите съоръжения допълва постоянната пренаселеност, докато намаленият персонал намалява малкото образователни и други услуги, предлагани на затворниците.

„През лятото животът спира“, пише националният координатор на Antigone, Сузана Мариети, в Il Вестник Fatto Quotidiano събота. „Те са сами пред отчаянието.“

Нордио призна, че пренаселеността е проблем, но каза, че изграждането на нови затворнически съоръжения просто не е опция предвид разходите, времето и необходима бюрокрация. По-скоро, каза той, съдебната система трябва да разработи алтернативи на задържането и той предложи преустройство на неизползваните военни казарми, за да помогне за намаляване на популацията на затворите.

Такива алтернативи, каза той, са необходими защото има „математическа несъвместимост“ между броя на затворниците и капацитета на италианските затвори. Антигона изчислява, че в Италия има 10 000 повече затворници, отколкото затворническите легла, или затворническата система работи средно на 121% от капацитета си.

„За съжаление, самоубийствата в затворите са болезнено бреме, с което всички държави трябва да се справят и често те са непредвидими“, каза Нордио в коментари след сутрешното си посещение в заведението, където се срещна с персонала и защитниците на затворниците и бе посрещнат от скандирания „либерта“ или „свобода“ от затворниците.

Италианските новини цитират италианския национален защитник на затворниците, Бруно Мелано, който казва, че никой в ​​затвора не е уведомил офиса му, че нигерийският затворник не е ял от над две седмици. Нейният адвокат Уилмър Перга каза пред Corriere della Sera в събота, че тя не е в гладна стачка в знак на протест, а просто се е отказала да живее.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР