Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето бе предпазлив днес относно

...
Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето бе предпазлив днес относно
Коментари Харесай

Италианският министър на отбраната е предпазлив относно доставките на ПВО за Украйна

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето бе внимателен през днешния ден по отношение на това дали Италия ще може да достави на Украйна системи за противовъздушна защита, както изиска през вчерашния ден украинският президент Влодимир Зеленски в телефонен диалог с италианския министър председател Джорджа Мелони, съобщи Ройтерс.

Пред италианското издание " Месаджеро " Крозето съобщи, че системите ще бъдат предоставени, в случай че това е допустимо. Той добавя, че " в случай че ние дадем противоракетни системи на Украйна, ние би трябвало да ги вземем от нашите ресурси и би трябвало да го създадем, без да изчерпваме тези ресурси, както и да бъдем сигурни по отношение на качеството ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец Крозето съобщи пред Ройтерс, че френско-италианската система за противовъздушна защита САМП/Т е измежду военната помощ, която Киев е изискал от Рим.

По време на предходното държавно управление на Марио Драги Италия даде пет пакета помощи за Киев, в това число и военни доставки. Правителството на Мелони работи по възможна шеста доставка.

Мелони, която пое властта през октомври, е корав покровител на Киев, макар различията по въпроса с съдружните й сътрудници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР