Италианският крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини проведе разговор по телефона

...
Италианският крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини проведе разговор по телефона
Коментари Харесай

Гуайдо търси подкрепа от Италия, проведе телефонен разговор със Салвини

Италианският крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини организира диалог по телефона с Хуан Гуайдо, откакто се срещна с опозиционна делегация, изпратена от Венецуела. Салвини, който е и вицепремиер на Италия, организира " другарски " диалог с Гуайдо, в който изрази " цялостната си поддръжка " за свободните избори, като по-късно сподели, че това би трябвало да се случи " допустимо най-скоро ".

 © БГНЕС
Гуайдо, който оглавява следеното от опозицията Национално заседание на Венецуела, предишния месец се разгласи за краткотраен президент, предизвиквайки конфликти с тогавашния президент Николас Мадуро. Досега той е приет за краткотраен президент на Венецуела от към 50 страни, макар че Италия е една от дребното страни в Европейски Съюз, която към момента не е направила това.

По време на диалога Салвини призна, че популисткото държавно управление на Италия към момента е разграничено по въпроса, макар че Рим в никакъв случай не е признавал преизбирането на Мадуро през май 2018 година след гласоподаване, което беше оспорено от опозицията и оттатък океана.

Салвини се съгласи да се срещне с венецуелската делегация, след изпратено до него писмо на Гуайдо, в което той излага детайлности за " проекта за деяние за възобновяване на демокрацията във Венецуела посредством свободни и почтени избори ".

" Считам за мой дълг да поздравявам делегацията от венецуелския парламент, която е единствената законна власт сега, като се има поради, че оповестеният президент Мадуро в никакъв случай не е бил приет за подобен от интернационалната общественост, " сподели Салвини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР