Италианският колоездач Алесандро Кови от отбора на "UAE Team Emirates"спечели

...
Италианският колоездач Алесандро Кови от отбора на "UAE Team Emirates"спечели
Коментари Харесай

Италианец спечели 20-ия етап на Джирото, австралиецът Джай Хиндли докосва титлата

Италианският колоездач Алесандро Кови от тима на "UAE Team Emirates "спечели 20-ия стадий от колоездачната Обиколка на Италия.

Кови измина планинското трасе от 168 кг от Белуно и Мармолада за 4:43.34 часа. Той направи дълга независима офанзива и записа първа победа в кариерата в огромните обиколки.

Втори на 32 секунди остана словенецът Домен Новак, а трети с пасив от 37 секунди финишира Джулио Чиконе (Италия).

На 20-ия стадий беше дадена оптималната оценка на компликация от пет звезди и той включваше три изтощителни изкачвания.

Австралиецът Джай Хиндли от Бора-Хансгрое приключи шести и излезе отпред в генералното класиране преди утрешното тичане по часовник. Той има задатък от 1:25 минута пред колумбиеца Ричард Карапас, а трети на 1:51 минута е Микел Ланда от Испания.

"Това е най-красивата фланелка в колоезденето. За мен е привилегия и чест да я нося още веднъж. Дотук беше неравномерен път и не знаех дали ще имам късмет да я облека отново, само че това е просто необикновено чувство. Имахме проект и се придържахме към него. Екипът беше свръхестествен, освен през днешния ден, само че и през всичките три седмици, толкоз добре се грижиха за мен. Не е свършило нищо, на следващия ден има тежък ден и ще дам всичко от себе си в бягането по часовник ", сподели Хинди, който може да стане първият австралиец с победа в обиколката на Италия.

Фаворитът в "Джирото " Ричард Карапас, първенец от 2019 година и златен медалист от олимпийски игри в Токио, водеше в класирането от предходната събота, само че единствено с три секунди. Колоездачът на "Инеос " падна в последните три километра от предпоследния стадий през днешния ден и Хиндли излезе отпред и към този момент допира купата. Австралиецът е вицешампион от 2020 година.

Обиколката на Италия завършва на следващия ден с самостоятелно тичане по часовник във Верона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР