Италианският кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар и втори по статут

...
Италианският кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар и втори по статут
Коментари Харесай

Държавният секретар на Ватикана даде положителен тест за COVID-19

Италианският кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар и втори по статут прелат във Ватикана, както и неговият заместител, са дали позитивна проба за КОВИД-19, заяви през днешния ден пресцентърът на Светия трон, представен от Франс прес.

Шейсет и седем годишният архиепископ Паролин "е с позитивна проба за КОВИД-19, само че с леки признаци и сега е в изолираност ", сподели пред публицисти шефът на пресцентъра Матео Бруни.

Венецуелският архиепископ Едгар Пеня Пара, заместител в Държавния секретариат, също е дал позитивна проба, само че е без признаци, добави Бруни. И двамата са имунизирани против вируса.

Осемдесет и пет годишният папа Франциск, който също е имунизиран, постоянно се среща с архиепископ Паролин, негова дясна ръка и добър ценител на тънкостите на дипломацията.

Аржентинският папа е разгорещен бранител на имунизацията, само че постоянно се появява без маска по време на обществени церемонии и не се колебае да се приближи до вярващите или събеседниците си, с цел да им стисне ръцете.

От 10 януари носенето на маска вид FFP2 е наложително за всички чиновници на Ватикана, а от 31 януари ще се изисква и имунизационен пропуск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР