Италианският гранд „Милан” пристига у нас за двубой с „Левски”

...
Италианският гранд „Милан” пристига у нас за двубой с „Левски”
Коментари Харесай

„Милан” срещу „Левски” в чест на Гунди

Италианският гранд „ Милан” идва у нас за дуел с „ Левски” в чест на Гунди. Приятелската среща ще се играе на стадион „ Васил Левски” на 11 август, оповестиха за bTV уредниците от Moko Solution.

„ Милан” е притежател на 7 трофея от Шампионската лига. Освен това е 18-кратен първенец на и 5-кратен притежател на Купата на Италия. Двубоят ще означи 75-ата годишнина от рождението на легендата на „ Левски” Георги Аспарухов-Гунди.

С „ Милан” е обвързван и един от най-ярките моменти в кариерата на славния нападател, умрял в злополука през 1972 година, само че останал вечно в сърцата на последователите. През 1967 година двата отбора играят 1/16-финал в шампионата на носителите на национални купи. „ Левски” губи с 1:5 в първия дуел, а във втория доближава до влиятелно тъждество 1:1 пред 50 000 фенове на „ Васил Левски”.

Талантът на тарана в „ синьо”, който отбелязва и двата гола, не остава неусетен от щаба на „ Милан”, които му оферират контракт против 5 млн. $. Гунди обаче отхвърля с думи, останали в „ синята” митология: „ Има една страна България, в която има един тим „ Левски”. Може и да не сте го чували, само че в този тим съм се родил, в този тим ще умра! “.
Снимка: levski.bg
Половин век по-късно „ Милан” още веднъж ще гостува на националния стадион. Грандът заменя в началото оповестения противник на „ сините “ – „ Бока Хуниорс”. Закупените билети с дата 19 август 2018 година важат без презаверка за дуела сред „ Левски” и „ Милан” на 11 август 2018 година Цените на пропуските са от 9,57 до 194,30 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР