Италианският духовник Карло Креспи Крочи е роден през 1891 година

...
Италианският духовник Карло Креспи Крочи е роден през 1891 година
Коментари Харесай

Колекцията от тайнствени артефакти на отец Креспи

Италианският свещеник Карло Креспи Крочи е роден през 1891 година в Италия. Той избрал пътя на духовник, като на 15-годишна възраст станал послушник в един от манастирите, принадлежащ на Салезианския медал. Крочи посветил живота си на мисионерска активност измежду индианците в най-отдалечените долини на Еквадор. Той бил преподавател, антрополог, ботаник, откривател, оператор, хуманист.

Отецът събрал голяма сбирка артефакти в Еквадор, които изкупувал от локалните поданици. Местните му носели какво ли не – от керамика до каменни плочи и тронове.

Колекцията си наричал „ металната библиотека “ .

Антропологичните ползи на Креспи довели до там, че той натрупал голям брой предмети, които държал в сиропиталището, където работел. Но той в никакъв случай не направил азбучник на своята сбирка.

Учените дефинират три категории предмети в нея.

Първата част били модерни предмети от XVI-XIX век – изработки на локалните индианци, имитиращи или мостри на античното еквадорско изкуство.

Най-многобройни били предметите от испанскити култури на Еквадор, които локалните поданици намирали в своите ниви или при разкопки .

Към третата част се отнасят произведения, които не могат да се отнесат към нито една от известните култури на Америка. Това били предмети от мед, медни сплави и от време на време от злато. Повечето от тези артефакти били изпълнени върху железни листове. В сбирката имало маски, корони, нагръдници.

Той вярвал, че всичките му находки са с античен генезис.

Креспи умрял на 91-годишна възраст. Малко преди гибелта му част от артефактите били откраднати или изгубени.

Още за античните цивилизации и тяхното завещание:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР