Италианският алкохолен производител Campari обяви, че планира отварянето на редица

...
Италианският алкохолен производител Campari обяви, че планира отварянето на редица
Коментари Харесай

Campari планира да отвори до 100 бара по света

Италианският алкохолен производител Campari разгласи, че възнамерява отварянето на редица питейни заведения по света, като задачата е да се отговори на възходящия интерес към напитките на компанията. По-голямата част от питейните заведения ще са в Италия, само че е планувано разширение на активността към Европа, Азия и Северна Америка.

Решението не е изненадващо, откакто ползата към двете най-популярни питиета - Aperol и Campari, набъбна доста по време на пандемията от ковид. Според изпълнителния шеф на Campari Боб Кунце-Концевиц това е съвършената опция за издигането на бизнеса на ново равнище. " Когато става дума за аперитиви, магията се прави в питейни заведения, разбъркване ", сподели той пред публицисти.

Campari към този момент има няколко бара в Италия, като първият е Camparino на централния площад на Милано. Той беше платен от компанията за 5.6 млн. евро през 2018 година, като по-късно похарчи още 6.5 млн., с цел да модернизира обекта. През 2020 година сдружението заплати 4.2 млн. евро, с цел да си обезпечи пространство във Венеция, където на идната година отвори Terrazza Aperol. Това е и мястото, където алкохолната напитка доби международна известност като основа за коктейла Spritz.
Реклама
" Миналата година открихме първата Terrazza Aperol във Венеция в " Кампо Санто Стефано " и той ще стане франчайзополучател. Идеята е да имаме 50 - 100 обекта в света ", сподели Кунце-Концевиц, без да даде точна времева рамка за реализирането на проектите. Въпреки това в идващите пет години приоритет ще получат огромните градове. " През идващите пет години бихме желали да имаме Camparino (барове) в Лондон, Ню Йорк, Сингапур ", съобщи Кунце-Концевиц.

Според Карло Алберто Карневале Мафе, професор в учебното заведение за ръководство на SDA Bocconi в Милано, изборът на Campari може да донесе и други позитиви за компанията. Един подобен би бил по-доброто схващане на клиентите, което би станало допустимо след събирането на точни данни по отношение на моделите на ползване.

" Изборът на Campari е в сходство с нуждата на доста марки да се приближат до крайните консуматори, като оферират освен артикули, само че и отличителни контексти на прекарвания, които укрепват идентичността на марката ", съобщи той пред Reuters.
Началото на годината е мощно
Миналата седмица компанията показа финансовите си резултати за първото тримесечие на годината, от които се вижда растеж в продажбите. Причината за това е основно фактът, че питейните заведения и заведенията в Европа отвориха изцяло след съвсем две години на нарушен темп на работа поради пандемията от ковид. Друг фактор е и презапасяването от страна на притежателите на заведения, откакто войната в Украйна и инфлацията значат скорошно повишаване на цените. Според Кунце-Концевиц запасяването е отговорно за към половината от нарастването в продажбите.
Реклама
Приходите доближиха 535 млн. евро за интервала януари - март, което е нарастване с 29% на годишна база. Продажбите на Aperol, който е най-продаваният артикул на групата, набъбнаха със 72% през първото тримесечие, подтиквани от мощното ползване в Италия.

Компанията също по този начин разгласи и придобиването на френската марка за горчив аперитив Picon и свързани към това активи от Diageo. Цената на договорката е 119 млн. евро, като по този метод Campari продължава да ускорява наличието си във Франция, която е четвъртият по величина пазар за нея.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР