Италианските власти намаляват валидността на ваксинационните сертификати на шест месеца.

...
Италианските власти намаляват валидността на ваксинационните сертификати на шест месеца.
Коментари Харесай

Италия намалява валидността на ваксинационните сертификати на 6 месеца

Италианските управляващи понижават валидността на имунизационните документи на шест месеца. Това ще важи от 1 февруари, оповестиха от българското външно министерство в понеделник.

По информация на посолството ни в Рим цифровият Covid документ за имунизация към този момент ще бъде годен документ за пътешестване до Италия в границите на 6 месеца след завършването на имунизационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след слагането на бустерната доза.

За българските жители, които имат намерение да пътуват до Италия след 1 февруари 2022 година, се изисква и негативен тест за Covid-19. Неваксинираните и непреболедувалите пасажери подлежат на 5-дневна карантина.

Подробна информация за влизане в Италианската република може да се открие на уеб страницата на Министерство на външните работи, раздел.

Остава условието за предварителна онлайн регистрация на пасажера ().

При потребност от подпомагане българските жители в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР