Италианските производители на спортни автомобили вече изразиха мнение, че при

...
Италианските производители на спортни автомобили вече изразиха мнение, че при
Коментари Харесай

Toyota ще създаде електрическа спортна кола със симулиран рев на двигателя и ще получи $841 млн за производството на акумулатори в Япония

Италианските производители на спортни коли към този момент показаха мнение, че при прекосяване към електрическа двигателна сила не е належащо почитателите да се лишават от присъщия за бързите коли акустичен акомпанимент при мощните коли с мотори с вътрешно горене. Toyota Motor Company се оказа последовател на тази концепция, като в това време има намерение да резервира в електрическите спортни коли чувството, което дава автомобил с ръчна скоростна кутия.

През януари, както напомня Electrek, внукът на създателя на Toyota Motor Акио Тойода (Akio Toyoda) реши да напусне поста президент на корпорацията, с цел да сложи отпред за първи път човек, който не е обвързван по никакъв метод с дядо му. След като мина в статут на ръководител на борда на шефовете, Тойода неотдавна се сблъска с известно съмнение на акционерите по време на процеса на преизбиране. Акио Тойода не стопира да взе участие в ръководството на създаването на нови модели, а един от резултатите от персоналното му застъпничество може да е появяването на първия електрически автомобил на марката. Под егидата на спортното поделение на Toyota, Gazoo Racing (GR) се създава високоскоростен електрически автомобил, а ръководителят на борда на шефовете съумя да ръководи първия работещ първообраз.

По отношение на динамичното показване, първият електрически състезателен автомобил на марката би трябвало да бъде на равнището или по-високо от съществуващите модели с мотори с вътрешно горене като GR Supra или GR Yaris, само че към момента не е несъмнено, че електрически автомобил със спортни пристрастености ще стане сериен. Внукът на създателя на Toyota Motor счита за значимо да се акцентира върху удоволствието от шофирането на подобен автомобил. Специалистите на компанията са оборудвали прототипа със способността да симулира ръчно превключване на предавките и освобождение на съединителя, а звуковият генератор може да даде специфичния акомпанимент на ДВГ-двигателя. Припомняме, че Toyota към този момент тества концепцията за преструване на ръчно превключване на скоростите в електрическите автомобили върху първообраз на Lexus.

Отделно, Nikkei заяви, че Toyota Motor ще има право да получи $841 милиона дотации, с цел да стартира локално произвеждане на тягови батерии в Япония. Колко е подготвена Toyota  да влага в сходни планове, източниците не оповестяват. Това решение на държавното управление беше разумно на фона на неотдавнашния отчет на управлението на автомобилния производител за желанията да пусне на пазара разнообразни типове тягови акумулатори, които да покрият потребностите на съвсем всички пазарни сегменти, както и посредством увеличение на скоростта на зареждане, по този начин и посредством увеличение на обсега на приложение в електрическите автомобили и понижаване на разноските за произвеждане. В мненията на японските публични лица се загатват още две компании с изключение на Toyota, които ще получат дотации за производството на батерии в Япония.

Според формалните лица, средствата, отпуснати под формата на дотации, в композиция с вложенията на вложителите, би трябвало да са задоволителни за образуване на производството на тягови акумулатори в Япония с общ потенциал от 45 GWh годишно, а до края на десетилетието, вътрешните мощности би трябвало да са задоволителни за произвеждане на 150 GWh годишно. Конкурентът Honda Motor също има намерение да построи взаимно дружество с GS Yuasa за произвеждане на тягови акумулатори на територията на Япония.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР