Италианските хълмове на североизток от Венеция, на които се отглежда

...
Италианските хълмове на североизток от Венеция, на които се отглежда
Коментари Харесай

Италинското вино „Просеко” получи ново световно признание

Италианските хълмове на североизток от Венеция, на които се отглежда гроздето за прословутото пенливо вино „ Просеко ”, бяха включени в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО, съобщи Агенция Франс Прес.

Хълмовете Conegliano и Valdobbiadene, където се отглежда гроздето, от което се създава фамозното италианско пенливо вино, получиха „ зелена светлина ” и бяха оповестени за част от културното завещание на човечеството на вчерашната среща на Комитета на ЮНЕСКО за международно завещание, която се организира в Баку.

" Пейзажът се характеризира с „ хълмисти местности, дребни площи лозя, тесни тревни площи, дребни села и аграрни земи ", се споделя в изказване на ЮНЕСКО, в което се афишира решението.

" От епохи този неравномерен терен е бил облагороден и приспособен от индивида. "

Италия лобира от десетилетие хълмовете, които се простират на 30 километра, да получат това самопризнание. Регионът стана 55-ият италиански обект на международното културно завещание.

Искрящото бяло „ Просеко ”, която има най-високата оценка за качество измежду италианските виновност, се създава на територия, ситуирана в девет провинции в североизточната част на Италия.

Продажбите на фамозното вино са се нараснали с 6% през 2018 година до 460 милиона бутилки, от които 75% са били за експорт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР