Италианските градове Верона и Пиза ограничиха използването на вода, защото

...
Италианските градове Верона и Пиза ограничиха използването на вода, защото
Коментари Харесай

Верона и Пиза ограничават потреблението на вода заради една от най-тежките от десетилетия суши

Италианските градове Верона и Пиза ограничиха потреблението на вода, тъй като страната се бори с доста тежка суша, най-лошата от десетилетия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Очаква се на следващия ден сходни решения за бъдат взети на национално ниво.

Във Верона, която се намира в Северна Италия, вода от крана ще може да се употребява единствено за " домашен потребности, за почистване и персонална хигиена ", оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи. Между 6 сутринта и 21 часа на жителите ще им е неразрешено поливането на градини, имоти за частно прилагане или спортни площадки, да мият колите си или да пълнят плувни басейни. А отвън тези часове апелът е всички да се въздържат да употребяват вода от чешмата за тези цели. Мерките ще важат до 31 август, а санкциите за нарушителите доближават до 500 евро.

В тосканския град Пиза от 11 юли ще влязат в действие сходни ограничения за ограничение на потреблението на питейна вода за домашен действия.

От известно време температурите в Италия са доста високи, а преваляванията са доста малко. Река По - най-дългата в страната, тук-там е пресъхнала и нивото й е най-ниското от над 70 години. Местните управляващи, изключително на север, от седмици към този момент взимат ограничения за икономисване на вода, а градове като Милано стопираха огромните си фонтани.

Няколко области приканиха държавното управление в Рим да разгласи изключително състояние, с цел да бъде даде спомагателна финансова помощ и да бъде задействана гражданската отбрана. Премиерът Марио Драги сподели, че е допустимо решения за най-тежко засегнатите райони да бъдат взети още на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР