Италианските болници в регионите, които са най-тежко засегнати от ,

...
Италианските болници в регионите, които са най-тежко засегнати от ,
Коментари Харесай

Жегата започна да пълни и психиатричните отделения в Италия

Италианските лечебни заведения в районите, които са най-тежко наранени от, означават скок в незабавните случаи, свързани с жегата, оповестиха медици в сряда.

Регион Лацио, който е към Рим, означи 20% нарастване на незабавните медицински случаи в сряда по отношение на същия ден предходната година заради жегата, в това число скок на респираторни и сърдечни болести, сподели почитан чиновник.

" Това, което също виждаме, обвързвано с горещините, е увеличение на приема за психиатрични патологии... даже суицидни трендове ", сподели Джулио Мария Ричиуто, началник на Италианското сдружение по незабавна медицина (SIMEU) в Лацио.

Температурите останаха извънредно високи в по-голямата част от страната един ден, откакто бяха регистрирани рекордно високи стойности в редица градове, в това число столицата Рим.

Фабио Де Яко, народен началник на SIMEU, сподели пред държавното радио RAI, че сред 15-25% от всички незабавни приеми в Италия са били свързани с горещините през този интервал, като този индикатор нараства в най-горещите региони.

В южния град Неапол болничното заведение " Кардарели " заяви, че 231 пациенти са били признати в нейното незабавно поделение единствено във вторник - най-високият брой за един ден от пандемията COVID-19 през 2020 година насам. Други 219 пациенти са се нуждаели от незабавна помощ в сряда.

" През последните девет дни междинното е 200 пациенти дневно... нарастване от към 30% на (нормалния) брой на приемане ", споделиха от болничното заведение.
От болница " Сан Донато " в Арецо, град в централния район на Тоскана, споделиха, че са забелязали 10% нарастване на приема в незабавни отделения през последните четири или пет дни. " Това са основно възрастни хора... само че имахме и няколко непрофесионални спортисти, които бяха ходили на джогинг макар жегата ", сподели Маурицио Занобети, шеф на отдела за незабавна медицина в болничното заведение.

Температурите се повишиха в централна и южна Италия при започване на предходната седмица, като горещата вълна се изкачи на север тази седмица.

Код алено беше публикуван в сряда като предизвестие за 23 от 27-те най-големи града в Италия, само че синоптиците споделят, че обстановката би трябвало да се облекчи през идващите дни. 18 града са сложени в категорията на нараснала паника за четвъртък и петък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР