Италиански съд призна за виновни на първа инстанция 70 обвиняеми

...
Италиански съд призна за виновни на първа инстанция 70 обвиняеми
Коментари Харесай

Над 70 осъдени в мега дело срещу мафията в Италия

Италиански съд призна за отговорни на първа инстанция 70 обвинени в едно от най-големите каузи, водени в миналото против мафията в страната , съобщи Ройтерс.

Процесът е обвързван с калабрийския клан ндрангета, считан от прокурорите за най-силната мафиотска група в страната, засенчваща с лекост по-известната сицилианска мафия Коза ностра . Процесът, състоял се през уикенда, се водеше по съкратена процедура, което разреши редуциране с една трета на присъдите. Общо подсъдимите бяха 91 подсъдими.

Някои от обвинените, които съгласно прокурорите са основни фигури на ндрангета, получиха до 20 години затвор .

Главният прокурор Никола Гратери сподели, че присъдите на първа инстанция са дали учредения за по-широкообхватните производства, включващи 300 обвинени, които започнаха през януари в калабрийския град Ламеция Терме.

Мафиотите са упрекнати в изнудване, трафик на опиати и кражба .

" Продължаваме да работим умерено и с твърдостта, нужна за толкоз значимо дело ", сподели Гратери, един от най-уважаваните италиански магистрати, борещи се против мафията. Той добави, че множеството от 19-те оправдани в този развой са били маловажни обвинени.

Последният път, в който стотици мафиоти бяха съдени в Италия, бе през 1986 година в сицилианския град Палермо. Процесът бе повратна точка в битката против Коза ностра и беляза началото на внезапния й крах.

Делото в Калабрия включва огромен брой " бели якички " и не взима на прицел върхушката на ндрангета, както това бе направено в Палермо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР