Италиански съд осъди на дълги присъди 70 членове на италианската

...
Италиански съд осъди на дълги присъди 70 членове на италианската
Коментари Харесай

Най-големият удар срещу мафията: 70 мафиоти от известния кла...

Италиански съд осъди на дълги присъди 70 членове на италианската незаконна организация Ндгрангета, оповестява Военновъздушни сили. Това е най-големият развой против мафията в Италия от десетилетия.

Обвиненията за са изнудване, опит за ликвидиране, търговия с опиати и лихварство. През идващите две години на съд ще застанат още 355 гангстери и политици, които са им помагали.

На съвещанията на съда, които са при закрити врата, ще бъдат изслушани хиляди очевидци. За задачата специфична зала в град Ламезия Терме бе преоборудвана.

Тези от упрекнатите, които си признаят минават през бърз съд, който им подсигурява понижаване на присъдите с една трета.

В Ндгрангета влизат 150 незаконни семейства, само че съдът в този момент е единствено против семейството Манкузо.

Специален дълъг развой ще има към главата на семейството Луиджи Манкузо и някогашния сенатор Джанкарло Пители. Последният е считан за политическото лице, което е уреждало делата на семейството.

21 от обвинените са оправдани. Ндгрангета изгря като първокачествен италиански мафиотски профсъюз откакто през 80-е и 90-е години Италия нанесе серия мощни удари на италианската мафия в Сицилия.

Процесът е съгласуван от прокурора Никола Гратери, който е посветил 30 години от живота си в битката с италианската мафия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР