Италиански неофашисти окачиха транспарант на мост край Колизеума в Рим,

...
Италиански неофашисти окачиха транспарант на мост край Колизеума в Рим,
Коментари Харесай

Надписи, свързани с Мусолини, се появиха пред Колизеума в Рим

Италиански неофашисти окачиха транспарант на мост край Колизеума в Рим, с цел да отпразнуват 100-годишнината в петък от похода на Бенито Мусолини към Рим.

През 1922 година тази всеобща проява в края на месец октомври бележи идването на власт на Бенито Мусолини и на Националната фашистка партия.

Банерът, който включва огромна фотография на фашисткия деспот, облечен във военна униформа, дружно с думите " 100 години по-късно, походът продължава ", се появи до най-посещавания монумент на културата в Италия, в четвъртък вечерта.

Случилото се против Колизеума е от една странна акция на антифашисткото придвижване " Патриа Сочиалиста ", сложило огромна фотография на Мусолини с главата надолу и надпис " Знаем по какъв начин ще приключи ", сменени по-късно от по този начин наречените " черни бойци " на извънредно дясното Национално придвижване - фотография на Мусолини в обикновено състояние и надпис " 100 години по-късно походът продължава ".

Ултрадясната групировка е учредена преди години от Джустино Д " Ува, прочут с неофашистките си пристрастености. Депутатът от партията " Алеанца верди " Анджело Бонели сподели, че " по отношение на този позор " ще изиска парламентарно обсъждане на случилото се с присъединяване на вътрешния министър Матео Пиантедози с предложение неофашистките придвижвания да бъдат разпуснати и отстранени.

На 28 октомври 1922 година Мусолини и неговите въоръжени фашистки войски маршируват от Милано до Рим, " с цел да заловен за гушата нещастната ръководеща класа ". Два дни по-късно крал Виторио Емануеле III му предава властта. Мусолини ръководи Италия в продължение на 21 години, приемайки антиеврейски расови закони през 1938 година и изпращайки хиляди италиански евреи в лагерите на гибелта. Неговият фашистки режим пада през 1943 година

Почитателите на Мусолини се стичат в Предапио от години, още повече откакто фамилната му крипта в гробището Сан Касиано беше още веднъж отворена през цялата година предишния март. Около 1000 до 2000 фашисти се чака да се съберат в града в петък за марш към церемонията и други събития, проведени от потомците на Мусолини, в това число две литургии, отслужени от ултрафашистки отстранен духовник.

On sale in newsstands in Rome today not one calendar devoted to but two.
— Wanted in Rome (@wantedinrome)

В петък в града се организира и контрашествие, проведено от антифашистката асоциация ANPI, с цел да означи годишнината от освобождението на Предапио от фашизма.

Годишнината от марша в Рим съответствува с поемането на власт на държавно управление, ръководено от " Братя италианци " на Джорджия Мелони, партия с неофашистки генезис. Мелони, която е първата жена министър-председател на Италия, осъди фашизма по време на първата си тирада пред Народното събрание във вторник, като сподели, че постоянно е считала расовите закони на Мусолини за " най-ниската точка в италианската история ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР