Италианската прокуратура повдигна официално обвинения на високопоставен представител на Световната

...
Италианската прокуратура повдигна официално обвинения на високопоставен представител на Световната
Коментари Харесай

Прокурорско обвинение срещу висш служител на СЗО заради панд...

Италианската прокуратура повдигна публично обвинявания на почитан представител на Световната здравна организация (СЗО), че я е излъгал по отношение на отчет за новия ковид на основаната в Женева здравна организация на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес, представена от Дир.бг.

Прокурори в северния град Бергамо упрекнаха италианеца Раниери Гуера, помощник-генерален шеф на СЗО, че е споделил погрешни неща, когато се съгласил непринудено да го разпитат през ноември. Гуера е бил свръзката на основаната в Женева организация с държавното управление в Рим, откакто Италия стана първият епицентър на епидемията от ковид в Европа при започване на предходната година.

Прокуратурата в Бергамо проверява огромния брой смъртни случаи в северния италиански град и дали слабата готовност на управляващите не е изиграла роля за това. Тя взела поради отчет на СЗО, в който се твърди, че Италия не е актуализирала от 2006 година своя проект за подготовка за пандемии.

Здравната организация на Организация на обединените нации смъкна от уеб страницата си отчета на 14 май - един ден откакто той бе качен, и по този начин и не го разгласява повече. Изглежда задачата е била да бъдат спестени на италианското държавно управление рецензии и правосъдни каузи, напомня АП.

Раниери Гуера е бил почитан чиновник на италианското министерство на опазването на здравето от 2014 до 2017 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР