Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри

...
Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри
Коментари Харесай

Разследвали италианския премиер заради кризата с коронавируса

Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри от държавното управление му поради метода им към справяне с рецесията с ковид. От обвиняването обаче не са разкрили нарушавания и са предложили делото да бъде прекъснато, заяви кабинетът на Конте, представен от Ройтерс.
Съдебни източници потвърдиха, че фактически има такова следствие, а мотив за образуването му са били заведени през последните месеци в разнообразни градове правосъдни искове, в това число за непредумишлено ликвидиране, основаване на пандемия и нарушение на политическите права на италианците. Римската прокуратура е заключила, че обвиняванията са неоснователни и делото следва да бъде прекъснато.
В Италия съществува общоприета процедура, при която прокуратурата изпраща материалите по сходни каузи в профилиран съд, който преглежда искове против премиера и министрите. Този съд на доктрина може да изиска Конте и министрите му да бъдат съдени, само че това е малко евентуално, имайки поради рекомендацията на прокуратурата, написа 24 часа. Освен Конте в тази ситуация става дума и за министрите на опазването на здравето Роберто Сперанца, стопанската система Роберто Гуалтиери, вътрешните работи Лучана Ламорджезе, външните работи Луиджи Ди Майо, защитата Лоренцо Гуерини и правораздаването Алфонсо Бонафеде.
Италия стана първата тежко наранена от ковид европейска страна и откогато на 21 февруари избухна епидемията на нейна територия, е записала над 35 000 смъртни случая.
" Винаги сме поемали отговорност за решенията си. А те бяха доста тежки, от време на време мъчителни, вземани, без да разполагаме с справочник, инструкции или протокол (какво да се прави в сходна ситуация) ", написа през днешния ден италианският министър председател във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР