Италианската полиция заяви, че е арестувала днес 64-годишен бивш офицер

...
Италианската полиция заяви, че е арестувала днес 64-годишен бивш офицер
Коментари Харесай

Италия арестува бивш офицер за готвения в Германия преврат. Русия отрече връзка със заговора

Италианската полиция съобщи, че е арестувала през днешния ден 64-годишен някогашен офицер от немската войска, обвързван с крайнодясната група, обвинена в подготовка на принудително срутване на държавния ред в Германия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Мъжът е бил задържан в хотел в град Перуджа, където са били открити " материали, свързани с подривната активност " на организацията, сподели полицията.

Според органите на реда са почнали процедури за изгонване на обвинения.

Не може и дума да става за каквото и да е присъединяване на Русия в хипотетичния скрит план за държавен прелом в Германия, съобщи в това време представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

" Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те установяват, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия ", сподели Песков.

 Принцът, превратът и неуспехът – какво се случи през днешния ден в Германия Виж още

Германската прокуратура заяви, че един от обвинените се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като собствен главен контакт за установяването на нов ред. Няма никакви доказателства, че руснаците са дали позитивен отговор, добави държавното обвиняване.

Песков разяснява и новината, че американският Конгрес е приел даването на спомагателна военна помощ на Украйна в размер на минимум 800 милиона $.

" Този документ има извънредно конфронтационен темперамент във връзка с нашата страна ", посочи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР