Италианската полиция залови 4,3 тона кокаин, чиято пазарна стойност възлиза

...
Италианската полиция залови 4,3 тона кокаин, чиято пазарна стойност възлиза
Коментари Харесай

Заловиха 4,3 тона кокаин в Италия, в разбитата наркобанда имало и двама перничани

Италианската полиция залови 4,3 тона кокаин, чиято пазарна стойност възлиза на 240 милиона евро, с което нанесе тежък удар върху колумбийската формация за наркоразпространение „ Клан дел голфо “, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В България са арестувани двама мъже. Единият е задържан на летище София при опит да напусне страната. Вторият е арестуван покрай дома му. Двамата са от Перник, съобщи Българска национална телевизия.

Полицията съобщи, че това е една от най-големите по рода си колета с наркотични субстанции, залавяни в Европа. Органите на реда са стигнали до нея във финалния стадий на интернационално следствие, довело до издаването на заповеди за арест на 38 души в шест страни: Италия, Словения, Хърватия, България, Нидерландия и Колумбия.

Следствените дейности са траяли повече от година и в тях са се присъединили колумбийските правораздавателни органи и службите за сигурност на Съединени американски щати. Освен кокаин, управляващите са конфискували и 1,85 милиона евро в брой.

Колумбийските управляващи показаха, че през ноември са се фокусирали върху разбиването на групировката „ Клан дел голфо “, чиято мрежа се разгръща в 28 страни из целия свят, откакто месец по-рано са заловили водача на клана Дарио Антонио Усуга, прочут с прякора Отониел.

Италиански проверяващи от североизточния град Триест споделиха, че са разкрили мрежа сред производители на кокаин в Южна Америка и европейски купувачи, които са отговаряли за проведени незаконни групи в Италия, в това число и в Калабрия, където е основана мафията Ндрангета.

Следователите допълниха, че от май предходната година са наблюдавали 19 следващи доставки на опиати, което им е разрешило да разкрият „ значим медиатор “ в световния наркотрафик и „ забележителен брой “ трафиканти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР