Италианската полиция се е сблъскала със стотици антифашистки демонстранти в

...
Италианската полиция се е сблъскала със стотици антифашистки демонстранти в
Коментари Харесай

7 пострадали при сблъсъци между полиция и антифашисти в Болоня

Италианската полиция се е сблъскала със стотици антифашистки стачкуващи в Болоня , които се пробва да попречат на планувана акцията от страна на ръководителя на неофашистката " Форца Нуова ". Според организация ANSA шест стачкуващи и един служител на реда са ранени.

Полицията е употребила сълзотворен газ, водни оръдия и палки против стачкуващите, които се о питали да пробият кордона и да стигнат до площада, където бе планувана извънредно дясна акция в обичайно левия град Болоня .

Лидерът на " Форца Нуова ", Роберто Фиоре употребявайки лозунга " Италия за италианците ", е приказвал пред група поддръжници, разказани от ANSA като няколко десетки. Протестите, проведени от синдикати и обществени деятели , са на фона на страхове от обновяване на неофашистки настроения преди националните избори в Италия на 4 март.

Берсани, някогашен министър в държавното управление, който е претендент на дребна ляво партия, също е измежду стачкуващите дружно с други леви политици.

" Вече доста пъти сме виждали по какъв начин да реагираме на фашисти и терористични феномени. Ние постоянно сме правили това, като излизаме по улиците и сме там дружно. Това продължава да е метода " , разяснява Берсани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР