Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти и

...
Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти и
Коментари Харесай

Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти от Тунис

Италианската полиция арестува 14 души за трафик на мигранти и цигари от Тунис за Сицилия, съобщи ДПА. Мигрантите са платили до 3000 евро всеки за противозаконното прекачване в Европа на бързоходни лодки, всяка от които побира по 10-15 души, заяви полицията в изказване.
Трафикантите са тунизийски и италиански жители, като един от тях ще бъде съден и за трафик на опиати, тъй като е бил хванат с 30 кг хашиш.
Престъпниците са били част от формация, която е вложила облагата от трафика в ресторант, плавателни съдове и плантация в град Мадзара дел Вало, които полицията конфискувала наред с други движимости на обща стойност повече от 3 млн. евро.
Карабинерите оповестиха предходната седмица за сходна интервенция против трафиканти на мигранти и цигари от Тунис. Те издадоха 15 заповеди за арест, само че съумяха да заловят единствено осем от обвинените.
Според данните на италианското вътрешно министерство измежду мигрантите, пристигнали в Италия предходната година, максимален е броят на тунизийците. Те са били 22% от общо 23 370 мигранти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР