Италианската област Емилия-Романя остава и днес под тревога заради нов

...
Италианската област Емилия-Романя остава и днес под тревога заради нов
Коментари Харесай

Ново влошаване на времето в Италия заради нов циклон от Тунис

Италианската област Емилия-Романя остава и през днешния ден под паника поради нов циклон, приближаващ от Тунис, който въздейства на времето в страната, съобщи АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Смята се, че новите дъждове биха могли още веднъж да повишат равнището на реките в засегнатата от тежки наводнения област. Но се предвиждат и превалявания на остров Сицилия, на остров Сардиния и в региона Пиемонте.

Над 27 000 души бяха евакуирани от домовете си единствено в провинция Равена в Емилия-Романя, където обстановката остава изключително усложнена, а питейната вода и храната не доближава в някои региони.

14 са до момента жертвите на неприятното време в Емилия-Романя. По-рано през месеца друга дъждовна вълна в същата тази област лиши живота на двама души.

Източници, близки до италианския министър председател Джорджа Мелони, споделят, че тя може да приключи по-рано присъединяване си в срещата на върха на Г-7 и да се прибере в Италия поради бедствието в Емилия-Романя.

В региона четирима души бяха ранени при рухването на хеликоптер през днешния ден в Белричето ди Луго в провинция Равена. Хеликоптерът е взел участие в интервенция по възобновяване на електроподаването, когато се е разрушил. Той е бил благосъстоятелност на частна компания " ЕлиОсола ". Преди да се разбие, машината пробвала да кацне спешно.

Италианските управляващи употребяват хеликоптери, с цел да избавят хора, блокирани в домовете си от наводненията в Емилия-Романя и за редица други интервенции по премахване на вредите от бурите там.

Лошото време към този момент взе една жертва и в южната област Калабрия. Там бурният вятър повали дърво, което смаза мъж, излязъл да разноски кучето си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР