Италианската компания за сладкарски изделия Фереро (Ferrero) е изтеглила шоколадовите

...
Италианската компания за сладкарски изделия Фереро (Ferrero) е изтеглила шоколадовите
Коментари Харесай

Изтеглиха най-известните шоколадови яйца от британския пазар заради десетки случаи на салмонела

Италианската компания за сладкарски произведения " Фереро " (Ferrero) е изтеглила шоколадовите яйца " Киндер сърпрайз " (Kinder Surprise) от английските магазини две седмици преди Великден поради допустима връзка с десетки регистрирани случаи на салмонела, съобщи Ройтерс.

Изтеглянето визира единични бройки и пакети шоколадови яйца, предопределени за деца, които съдържат подарък играчка в шоколадова черупка.

Доброволно изтегляме определени партиди " Киндер сърпрайз " като защитна мярка, откакто осъзнахме, че може да има връзка с записаните случаи на салмонела, се показва в известие за изтеглянето на шоколадовите яйца от комерсиалната мрежа.

Това се случва на фона на борбата сред фирмите за сладкарски произведения за място по рафтовете на супермаркетите в навечерието на Великден, който мнозина във Англия означават с пазаруването и яденето на великденски яйца.

Британската организация за хранителни стандарти (FSA) посъветва клиентите да не употребяват от въпросните артикули, чийто период на валидност изтича сред 11 юли и 7 октомври.

Открити са най-малко 57 случая на заболяването, които се свързват с продуктите, заяви организацията. Сред тях има и дребни деца.

Наясно сме, че тези присъщи артикули са известни измежду децата, изключително с наближаването на Великден, тъй че ще призовем родители и детегледачи да ревизират дали имат артикули, които подлежат на евакуиране в домовете си, сподели Тина Потър, началник на отдела за произшествия в организацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР