Италианската компания Chiesi Farmaceutici е основана през 1935 г. когато

...
Коментари Харесай

Chiesi: Нека направим така, че светът да се чувства по-добре

Италианската компания Chiesi Farmaceutici е учредена през 1935 година когато Джакомо Киези и двамата му асистенти стартират своите изследвания и произвеждане на медикаменти в дребна лаборатория в Парма. 20 години по-късно Chiesi се трансформира в научноизследователска компания, известна със своите сполучливи лекарства в целия свят, а през днешния ден - 85 години по-късно фамилната компания има седем научноизследователски центъра, три завода, офиси с 6000 чиновници в 30 страни и има годишни доходи от продажби над 2 милиарда евро в над 90 страни по света. Всяка година 20% от приходите се влагат в научноизследователска активност, а броят на изследователските стратегии се усилва.
Трите стълба на компанията
Групата Chiesi е отдадена на създаване и предлагането на новаторски лечебни решения, главно с лекарствени средства, в три съществени посоки - AIR , RARE и CARE .
Фундаментът на компанията през последните няколко десетилетия - AIR сплотява напъните й в създаването на лечебни решения и услуги, отдадени на дишането и дихателната система - като се стартира от самото раждане и неонатологичните грижи, изключително за недоносени деца и се стигне до възрастните хора, които имат потребност от клинично дейно лекуване на астма, хронична обструктивна белодробна болест, муковисцидоза и други болести. Само през последните 30 години над 5 млн. недоносени бебета в 100 страни по света са лекувани с животоспасяващото лекарство на Chiesi и компанията е международен водач в този сегмент. Около 80% от приходите на Chiesi се дължат на респираторните й медикаменти, което я трансформира в един от водачите в лекуването на белодробни болести.
Желанието на компанията да усъвършенства здравето на болните хора я трансформира в пионер и в търсенето на неповторими модерни лечебни решения и през последните повече от 10 години тя развива сегмента си RARE , като в основата на портфолиото й от медикаменти, които доста усъвършенстват живота на пациентите с редки и доста редки болести, са генната терапия и регенеративната медицина.

Третият фокус - CARE сплотява напъните на компанията в създаването на медикаменти за профилирани грижи и болнична приложимост - да вземем за пример при трансплантирани пациенти, страдащи от ревматични и мускулно скелетни болести, както и пациенти със сърдечно-съдови болести. Отделно от това в сегмента за грижа за пациентите компанията е създала няколко линии брандирани артикули против болежка, грип, гастроинтестинални проблеми, пробиотици и доста други.
Здраве Актуалните тематики от сезона, свързани със болести, лекувания и лекарства Корпорация в интерес на обществото
През декември 2018 година Chiesi Group промени структурата си и приема нов юридически статут - на Public Benefit Corporation (корпорация в интерес на обществото).

Докато обичайните корпорации съществуват за облага за акционерите си, корпорациите, учредени в социална изгода работят по този начин, че бизнесът им да оказва позитивно влияние върху цялото общество - съответната страна, хората, околната среда, културното и историческо завещание и всички заинтригувани страни. През юни 2019 година групата получава и документ B Corp от B Lab, като получава 87.5 (от 100 възможни) като оценка на въздействието от активността си. Става въпрос за инструмент за разбор на успеваемостта на компанията, признати от над 100 хиляди компании в 71 страни по света за премерване на работата на корпорациите в интерес на обществото. Да бъдеш B Corp значи да гледаш оттатък облагата, да използваш бизнеса като мощ за произвеждане на споделена с обществото стойност. Концепцията са споделената стойност заляга в стратегическия проект за развиване на групата Chiesi и се основава на концепцията, че бизнесът и обществото са взаимозависими и процъфтяват дружно, в случай че основават благосъстояние един за различен.

Chiesi Group е ориентирана към този нов бизнес модел от убеждението, че " здравето на планетата и нейните поданици заслужават всичките ни старания ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР