Италианската футболна лига обяви във вторник, че е започнала разследване

...
Италианската футболна лига обяви във вторник, че е започнала разследване
Коментари Харесай

Италианската футболна лига също започна разследване срещу Ачерби след скандала с расизъма

Италианската футболна лига разгласи във вторник, че е почнала следствие против бранителя на Интер Франческо Ачерби по обвиняванията в расизъм, отправени към него от футболиста на Наполи Жуан Жезус, заяви Агенция Франс Прес.

След дуела сред " нерадзурите " и към момента настоящия първенец на Италия бразилецът съобщи, че Ачерби е " минал границите ".

" След като се започнахме с отчета на рефера, спортният арбитър счита, че е нужно прокурорът на федерацията да проверява, с цел да се откри какво се е случило сред играчите на Наполи Жуан Жезус и този на Интер Франческо Ачерби, отнасяйки се за расова дискриминация ", оповестиха от Лигата в официално съобщение.

Припомняме ви, че поради следствието против себе си Франческо Ачерби напусна лагера на националния тим на Италия, за който предстоят две другарски срещи в Съединени американски щати.

От италианската федерация прецизираха, че Ачерби " не е имал желание да бъде расист ", а при завръщането си в Милано 36-годишният футболист увери публицистите, че не е споделил " нищо расистко ".

Жуан Жезус обаче реагира на тези думи и написа следното в обществените мрежи: " Коментарите на Ачерби, които прочетох, не дават отговор на действителността и с това, което ми сподели и което се вижда и на видеата. Нетърпимо е, би трябвало да преборим расизма тук и в този момент ".

Според разнообразни информации Франческо Ачерби е застрашен от това да получи наказване от 10 мача, което може да постави края на сезона му и да го лиши даже от присъединяване на Евро 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР