Италианската футболна федерация призова местното правителство да помогне на клубовете

...
Италианската футболна федерация призова местното правителство да помогне на клубовете
Коментари Харесай

Клубовете да бъдат освободени от данъци, иска италианската федерация

Италианската футболна федерация прикани локалното държавно управление да помогне на клубовете в интервала на рецесия около пандемията от ковид. Молбата е за краткотрайно прекъсване на заплащането на налози от страна на клубовете или за директна финансова поддръжка към тях.

Поради увеличаващия се брой инфектирани на Апенините държавното управление постанова все по-строги ограничения, които рефлектират и върху футбола. Вече е напълно неразрешено стартирането по трибуните на почитатели, откакто до неотдавна най-малко някаква част от потенциалите на стадионите можеше да бъде запълвана.

От федерацията напомнят на държавното управление, че за 2018-а година футболните клубове от първите три дивизии са внесли налози в размер общо на 710,7 млн. евро, от които 623,1 млн. са пристигнали от отборите от Серия “А”.

Засега няма индикации, че шампионатът в калчото ще бъде спрян. Отборите от елита следват протокол, съгласно който всеки тим е задължен да излезе за мач при съществуването на най-малко 13 здрави футболисти, от които най-малко един да е вратар.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР