Италианската футболна федерация е готова да забави края на сезона

...
Италианската футболна федерация е готова да забави края на сезона
Коментари Харесай

Промяна в плановете на Серия А

Италианската футболна федерация е подготвена да забави края на сезона в Серия „ А “ до 2 август. Досега смелият проект включваше всичко да бъде завършено до 30 юни. Шефовете на футбола на Апенините одобриха това на днешната си изключителна среща. Това значи, че до 2 август остават в действие договорите на футболистите, които по принцип биха изтекли в края на юни. И въпреки всичко това последното е единствено целесъобразна мярка към играчите и клубове, тъй като няма закон, който да го изисква, без значение че сме в обстановка на изключително състояние.

Италия е измежду най-пострадалите от пандемията на ковид, само че към този момент се вижда трайна наклонност за понижаване на броя на умрелите и новозаразените. По-рано през днешния ден дори здравният министър на страната разяснява, че футболистите не са толкоз застрашени, като даже общоприетите единоборства сред тях на терена не подготвят към по-висок риск.

Надеждите на всички играчи в калчото са тренировките да бъдат възобновени на 4 май. Има концепция сезонът да бъде възобновен в края на май с мачовете за Купата на Италия, след което да се завърнат и тези от Серия „ А “.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР