Италианската енергийна компания Eni работи с Gazprom PJSC и Австрия

...
Италианската енергийна компания Eni работи с Gazprom PJSC и Австрия
Коментари Харесай

Италианската енергийна компания Eni иска Газпром да възстанови доставките към страната

Италианската енергийна компания Eni работи с Gazprom PJSC и Австрия за възобновяване на потоците на съветски природен газ към Италия, откакто доставките бяха спрени в събота.

Прекъсването наподобява е единствено за Италия, която получава доставките от енергийният колос " Газпром " от водопровод, който минава през Австрия. Това е следващото доказателство за уязвимостта на европейските страни към дейностите на президента на Русия Владимир Путин, свързани с силата на континента. Напрежението предходната седмица се ускори, откакто назряха съмнения за бойкот на газовите връзки на Северен поток под Балтийско море.

" Това е проблем с контракт сред " Газпром " и Eni, който би трябвало да бъде обяснен през идващите няколко дни ", разяснява Карола Милграм, началник на от австрийската E-Control. Въпросът е обвързван с нов контракт, който " Газпром " към момента не е приел, споделя регулаторът на страната.

Преди ден от " Газпром " обявиха, че се работи за разрешаване на казуса с италианските купувачи. Eni удостовери прекъсването на газа и счита, че е обвързвано с съветския снабдител на газ.

Преди време Италия разчиташе на Русия за към 40% от своя импорт на газ, само че се стреми да понижава тази взаимозависимост след нашествието в Украйна през февруари. Италия към този момент е осигурила задоволително различни доставки на газ от Северна Африка, с цел да компенсира дефицита тази зима, в случай че Русия прекъсне доставките, спроед източници на Bloomberg.Преди да спрат потоците, на съветския газ се разчиташе за 10% от вноса в страната.

Спирането на газа за Италия идва дни, след развалените подводни тръби от " Северен поток ", свързващи Русия с Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР