Италианската електронна борса за криптовалути BitGrail обяви, че са изчезнали

...
Италианската електронна борса за криптовалути BitGrail обяви, че са изчезнали
Коментари Харесай

Дигитална валута за 170 млн. долара изчезнала от италианска борса

Италианската електронна борса за криптовалути BitGrail разгласи, че са изчезнали 17 милиона бройки от търгуваната на борсата цифрова валута "Нано ", като пазарната стойност им се прави оценка на към 170 мнл. щатски $, оповестява "Уолстрийт Джърнъл ", представен от БНР.
В известие на своя уеб страница, BitGrail сподели, че вътрешните инспекции за разкрили за съществуването на неоторизирани транзакции, които са довели до дефицит на 17 милиона броя от криптовалутата "Нано ", която образува част от портфейла, ръководен от нашата борса. Италианската електронна борса съобщи, че е уведомила оторизираните управляващи и че не има вяра, че злоупотребата е засегнала други от притежаваните от нея криптовалути. Въпреки това BitGrail акцентира, че краткотрайно приключва всички транзакции и тегления на депозити.
Междувременно английската преса заяви, че биткойн хакери са съумели да заразят стотици държавни компютри на Острова с вирус, който има разреша да употребяват ресурсите на държавните машини с цел да "копаят " криптовалути. Според в. "Дейли Мейл " вирус, наименуван Coinhive, е бил конфигуриран непозволено в уеб страници на държавни институции. След като консуматори са влизали в тези уеб страниците, те автоматизирано са задействали вирусът, който е почнал да употребява техните компютри, таблети и мобилни телефони за престъпно "копаене " на криптовалути (неоторизирано потребление на техните машини за извличане на виртуални валути без самите клиенти да знаят за това).
Изданието добавя, че от този вирус към този момент са наранени близо 4700 уеб страницата по целия свят. Въпреки следващата серия информации, показваща какъв брой нерегулирана и изложена на хакерски офанзиви би могла да бъде търговията на криптовалути, биткойнът се търгува учудващо добре през последните дни на търговия на фона на трусовете на международните пазари на акции.
В понеделник цената на биткойн се покачва с към 5% към 8500 $, съгласно данни на CoinDesk, откакто седмица по-рано (на 6-и февруари) главната криптовалута се срина за малко до тримесечно дъно към 5947 $. Това значи, че единствено в границите на седмица биткойнът съумя да навакса повече от 30% от цената си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР