Италианската Джорджия Мелони казва на ЕС в преговорите за кризата в Лампедуза, че има „отговорност“ да помогне за справяне с вълната от мигранти

...
Тя направи своите коментари, когато се присъедини на острова за
Коментари Харесай

Тя направи своите коментари, когато се присъедини на острова за преговорите за кризата от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, който настоя „в това сме заедно“.

Изображение: Островът беше „изтъркан“ за посещението от двамата лидери. Снимка: AP

Но международният кореспондент на Sky News Джон Спаркс съобщи, че районът е бил „почистен“ за посещението и хаотичният, пренаселен център за приемане е почистен и изчистен от много мигранти.

Въпреки че това може да е от съображения за безопасност, това означаваше, че двамата лидери са станали свидетели на „алтернативна реалност“, отбеляза Спаркс.

Запитана от Sky News дали може да реши проблема, г-жа Мелони каза: „Работя върху това ."

Пред лицето на настоящата извънредна ситуация, г-жа Мелони обеща по-строги мерки и поднови призиви за морска блокада на Северна Африка, за да попречи на лодките да преминат - след като на лодка с мигранти.

Говорейки на пресконференция, тя каза: „Бих искала да повторя, че не смятам това за жест на солидарност на Европа към Италия, считам го вместо това за жест на отговорност на Европа към себе си, защото това са границите на Италия, но те са и границите на Европа.“

Г-жа Мелони добави: „Ако някой в ​​Европа смята, че изправен пред глобалната криза, пред която сме изправени, въпросът може просто да бъде решен чрез затварянето й вътре в италианските граници, те очевидно биха били слепи.“

Мелони отговаря на въпрос от Sky News

Г-жа фон дер Лайен каза: „Незаконната миграция е европейско предизвикателство и се нуждае от европейски отговор, така че ние сме в това заедно.

„Премиерът Мелони и аз сме тук днес, за да предложим координиран отговор от италианските и европейските власти.

„Искам да бъда много ясен, че имаме задължение като част на международната общност. Ние сме го изпълнили в миналото и ще го правим днес и в бъдеще.

"Но ние ще решим кой ще дойде в Европейския съюз и при какви обстоятелства."

Прочетете още от Sky News:
Самолетна катастрофа уби 14 в Амазонка
Украйна казва, че британската ракета е „работила перфектно“
Родителите държат деца като оцелели, измъчвани от кошмари

Проблемът е станал голямо главоболие за г-жа Мелони, чието дясно правителство обеща да ограничи нелегалната имиграция.

Съобщава се, че близо 126 000 мигранти са пристигнали в Италия тази година, почти двойно повече от цифрата към същата дата през 2022 г.

Това има паралели със ситуацията, пред която е изправено Обединеното кралство при спирането на преминаването на мигранти от Франция, като Риши Сунакунд е подложен на натиск да изпълни обещанието си за „спиране на лодките“.

Лидерът на лейбъристите сър Кеир Стармър каза пред Sky News в неделя. Твърденията на торите относно плановете на неговата партия за спиране на незаконното преминаване на лодки са „пълен боклук“ – с въпроса през следващата година.

Лампедуза – по-близо до Африка, отколкото до континенталната част на Италия – напоследък страда тежестта на преминаванията от Тунис, който замени Либия като основна база за контрабанда на мигранти.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР