Италианската брегова охрана съобщи, че е конфискувала временно кораба за

...
Италианската брегова охрана съобщи, че е конфискувала временно кораба за
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана конфискува временно кораб за спасяване на мигранти

Италианската брегова защита заяви, че е конфискувала краткотрайно кораба за избавяне на мигранти " Оушън Вайкинг " и е блокирала плавателния съд в сицилианското пристанище Порто Емпедокле заради нередности, съобщи ДПА.

" Установени са няколко нередности от експлоатационен и механически темперамент, криещи риск да компрометират освен сигурността на екипажа, само че и на тези, които към този момент са или следва да бъдат избавени ", съобщи бреговата защита.

Тя заяви за подхванатата против плавателния съд мярка нощес, а през нощта последва реакция от страна на " Ес О Ес Медитеране ", европейската филантропична организация, чиято благосъстоятелност е корабът. Тя окачестви дейностите на бреговата защита като " маневра, представляваща фрапантен административен тормоз, имащ за цел да попречи на активността на организацията по избавяне на човешки животи ".

Според Ес О Ес Медитеране " главната установена неправда е превишаване на допустимия брой пасажери, които плавателният съд има право да транспортира. При предходни инспекции този въпрос не е бил повдиган, означи организацията и добавя, че взиманите на борда хора при избавителни акции не трябва да бъдат броени като постоянни пасажери на транспортен съд.

Италианските управляващи обявиха, че " Оушън Вайкинг " ще остане краткотрайно иззет, до момента в който не бъдат изчистени всички нередности. Някои от тяхи изискват намесата на страната, под чийто байрак плава морският съд – Норвегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР