Италианската банка UniCredit формира нов стратегически план, в рамките на

...
Италианската банка UniCredit формира нов стратегически план, в рамките на
Коментари Харесай

UniCredit планира да раздаде на акционерите 16 млрд. евро до 2024-та

Италианската банка UniCredit образува нов стратегически проект, в границите на който планува възходящо систематизиране на средства сред акционерите до минимум 16 милиарда евро в интервала 2021-2024 година.

Според проекта се планува и нарастване на чистата облага до 4,5 милиарда евро към 2024 година по отношение на целевите 3,3 милиарда евро тази година, написа „ Асошиейтед Прес “.

След оповестяването на проекта цената на акциите на UniCredit набъбна с близо 10%. Той включва още половин милион евро за понижаване на разноските и увеличение на приходите с 1,1 милиарда евро до над 17 милиарда посредством такси и възобновяване на пазарния дял.

Банката ще влага и близо 3 милиарда евро в цифрова тактика, в това число нова платформа, повече цифрови услуги и заплащания в действително време, както и подсилване на киберсигурността.

UniCredit има над 14 млн. частни клиенти и 1 млн. корпоративни клиенти в Италия, Германия, Източна и Централна Европа. Това е втората по величина на активите банка в Италия и третата по величина в Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР