Италианската агенция по лекарствата () разрешава клинично изпитване за за

...
Италианската агенция по лекарствата () разрешава клинично изпитване за за
Коментари Харесай

В Италия започват клинични тествания за ново лекарство срещу COVID-19

Италианската организация по медикаментите () позволява клинично изпитване за за пациенти с леки симтоми на Covid-19, лекувани вкъщи и в медицински заведения. За това заяви частната биофармацевтична компания с над 130-годишен опит в създаването на медикаменти, която ще прави тестванията. Тя е със седалище в Милано, само че работи и в Бостън, Сан Франциско и Шанхай.
Започва изследване, което ще бъде ръководено от в Рим, Италия, ще направи оценка на сигурността и ефикасността на ралоксифен при пациенти с пауцисимптомни болести, инфектирани от вируса. В клиничното изпитване взе участие и в Милано. Планира се и разширение на клиничното изпитване в други центрове в Италия и в други страни.
 Има хора с устойчивост към ковид, може да оказват помощ за намирането на лекарство Има хора с устойчивост към ковид, може да оказват помощ за намирането на лекарство
Изследванията на хора с коронавирусна устойчивост може да оказват помощ за създаването на ефикасни медикаменти за болните, заяви ТАСС. П...
Клиничното изследване ще изследва сигурността и ефикасността на ралоксифен при инхибиране на репликацията на вируса Sars-Cov-2. Очаква се записването в изследването да продължи 12 седмици. Изследването е адаптивно и до 450 участници могат да получат 7-дневно лекуване с ралоксифен перорални капсули или плацебо.
В момента ралоксифен е се предписва с рецепта за лекуване и профилактика на при дами след менопаузата. Патент за използването на ралоксифен като лекуване на пациенти с COVID-19 е подаден на 6 май 2020 година от Dompé Pharmaceuticals, Институт Fraunhofer и Университета в Льовен за поощряване на повсеместен достъп до свързани лечения, които могат да бъдат създадени, в сходство с напътствията на. Exscalate4CoV е транснационален публично-частен консорциум, подсилен от програмата на Европейски Съюз „ Хоризонт 2020 “ за противопоставяне на пандемията на ковид и създаване на нови лекувания. Консорциумът към този момент е разпознал други две безвредни за индивида медикаменти, подлежащи на преназначаване в COVID-19.
Важно е да се означи, че към този момент няма доказателства за позитивно съответствие изгода / риск на молекулата на ралоксифен при лекуване на инфекции с Sars-CoV-2, нито за дозата, която ще се употребява. Поради тези аргументи ралоксифенът не е позволен за приложимост освен това свидетелствуване отвън клинично изследване.
Клиничното изпитване бележи завършването на първата фаза на плана Exscalate4CoV, който е скринирал 400 000 съединения (вече утвърдени медикаменти и естествени артикули, които са безвредни за хората) и особено тествал 7000 молекули in vitro. Досега всички данни, генерирани от E4C (10 рецензирани публикации и 10 спомагателни показани статии), доказателствата от над 20 000 опита in vitro, както и виртуален модел на вируса sars-CoV-2, са били намерено налични за интернационална научна общественост посредством портала:, се показва в известието.
 Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос
В целия свят напъните да бъде открит лек против новия ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, стават все по-големи....
Целта на проучванеето и (EXaSCale smArt pLatform Against paThogEns) е двойна: да разпознава молекули, способни да насочват новия ковид (SARS-CoV-2) и да създаде инструмент, ефикасен за противопоставяне на бъдещите пандемии. Европейската комисия поддържа консорциума E4C с 3 милиона евро от програмата за научни проучвания и нововъведения на Европейски Съюз „ Хоризонт 2020 “ според съглашение за безплатна помощ № 101003551.
включва: ENI, Alfasigma, CFEL Център за лазерна просвета със свободни електрони, MMV медикаменти за предприятия за малария, Esteve Pharmaceutical, Университет в Базел Biozentrum, Университет в Базел, Служба за нововъведения, Университет в Базел, Катедра по фармацевтични науки, D- вълна, Pierre fabre, Greenpharma, University of Sheffield - Sheffield Institute for Translational Neuroscience - SITraN, Dassault Systemes- Biovia, Institute of Food Science Research, CECAM Center Européen de Calcul Atomique et Moleculaire, Nanome, Esteco, IT4Innovation, Università degli Studi della, СУ „ Св. Kl. Охридски “, Физически факултет, Институт Кочин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР