Италиано-френската автомобилна група Stellantis, която е собственик на марката Citroen

...
Италиано-френската автомобилна група Stellantis, която е собственик на марката Citroen
Коментари Харесай

Собственикът на Citroen инвестира €100 млн. в завод за електромобили в Унгария

Италиано-френската автомобилна група Stellantis, която е притежател на марката Citroen и още 13 други, ще влага 103 млн. евро в своето оборудване в Сентготхард, Унгария. Целта е да усили индустриалния потенциал на модули за електрическо задвижване (EDM).

Решението би трябвало да помогне на Stellantis да разшири портфолиото си от електрически модели. Инвестицията е третата за групата в индустриално оборудване за EDM след тези в Тремери-Мец, Франция, и Индиана, Съединени американски щати, предава Reuters.

Освен това Stellantis се стреми през 2024 година да усили производството на последващо потомство електрически трансмисии с двоен съединител (eDCT) за хибридни и плъгин хибридни транспортни средства в своето оборудване в комплекса „ Мирафиори “, Италия.
Пълна електрификация
Базираната в Нидерландия компания чака разширението да я приближи до задачите ѝ за цялостна електрификация на своята продуктова гама в Европа до 2030 година Stellantis влага 50 милиарда $ в този развой.

Разширяването на завода в Сентготхард, който сега създава мотори с вътрешно горене, ще включва обработка на основни съставни елементи и дефинитивно сглобяване и тестване на EDM.

Очаква се производството на тези модули в завода да стартира в края на 2026 година

EDM съчетава в себе си електродвигател, скоростна кутия и силова електроника, употребена както в напълно електрически, по този начин и в хибридни задвижвания, които оказват помощ за обезпечаване на огромен въртящ миг, като в същото време поддържат успеваемостта на системата.

Междувременно Унгария продължава да притегля задгранични вложения в своята растяща електромобилна промишленост. През последните шест години страната е привлякла над 14 милиарда евро директни задгранични вложения (ПЧИ) единствено в бранша на батериите, пресмята Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР