Италианката София Рафаели спечели първа титла в историята на Италия

...
Италианката София Рафаели спечели първа титла в историята на Италия
Коментари Харесай

Световната шампионка в многобоя София Рафаели: Този медал е много важен за Италия

Италианката София Рафаели завоюва първа купа в историята на Италия в многобой при дамите на Световно състезание по художествена гимнастика пред българска аудитория в София. Тя стартира с неточност на бухалки, само че по-късно извърши мощно останалите си три композиции и събра 133.250 точки. Така Рафаели приключва шампионата с пет оценки - четири златни и един бронзов. 

" Беше в действителност прочувствено. Много съм щастлива от този орден, тъй като е значим за мен, за Италия, за моите треньори. Опитах се да направя най-хубавото, на което съм способна на това съревнование и съумях. Аз усещам този град като мой дом поради публиката, поради българския тим и съм щастлива от надпреварата тук. Догодина ще се опитам да бъда по-добра и по-добра всеки ден. Моето обичано комбиниране са бухалките, само че тук на Световното състезание не ги изиграх по най-хубавия метод. Всичките ми композиции са доста красиви и са направени от моята треньорка Жулиета Канталупи ", Каза Рафаели след многобоя. 
 Стилияна Николова донесе на България първи орден в самостоятелния многобой на Световно от 21 години насам Стилияна Николова донесе на България първи орден в самостоятелния многобой на Световно от 21 години насам
Треньорът на италианските гимнастички Жулиета Канталупи е щерка на Кристина Гюрова и внучка на именитата българска треньорка Жулиета Шишманова. 

" Беше доста значимо да се опитаме да успеем да реализираме това. Не беше несъмнено, само че се опитахме и тя съумя. За мен е доста значимо, че го направихме в България, пред българска аудитория, която доста обичам, а и през днешния ден беше имен ден на София. Днес тя не изигра най-хубавото си съревнование в живота. Тръгнахме добре, само че направи една неточност и малко се изнерви. Мисля, че най-важното изиграване беше лентата, тъй като на Европейското състезание в Тел Авив се получи същото нещо и ме беше боязън да не изиграе неприятна лента, а тя ми сподели по какъв начин е пораснала душевен през тези месеци и тъкмо противоположното - изигра доста хубава лента. Това е сложен апарат за всички и беше значимо. Другите два уреда просто се опитахме да издържим без да изпусне, не бяха най-хубавите изигравания, само че беше значимо да не изпусне ", сподели Канталупи след надпреварата. 
 Стилияна Николова след триумфа: Вълнуващо е и магическо Стилияна Николова след триумфа: Вълнуващо е и магическо
" Работата в никакъв случай не е спокойна, тъй като всяка година би трябвало да доказваш, че си заслужаваш мястото. Квотата не е поименна, тъй че битката ще бъде огромна, само че е хубаво, че успяхме две години преди Игрите да извоюваме олимпийска квота. За ансамбъла на Италия беше доста ненадейно, че не взе квота. Но не мисля, че София се дестабилизира от това или Милена Балдасари. Това обаче е образец, че надпреварата не постоянно може да върви както желаеме и по тази причина беше малко рисково през днешния ден. За следващата година ще се опитаме да създадем по-хубави и сложни съчетания, да измислим нови детайли, да демонстрираме нови истории в композициите ", добави Канталупи.

Снимка: startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР