Италианката София Годжа записа втората си победа от началото на

...
Италианката София Годжа записа втората си победа от началото на
Коментари Харесай

София Годжа грабна втори успех през сезона в Световната купа след триумф в спускането в Алтенмаркт-Цаухензее

Италианката София Годжа записа втората си победа от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи по време на женското втурване в Алтенмаркт-Цаухензее, Австрия.

Олимпийската шампионка в тази дисциплинираност от Пьонгчанг 2018 спря хронометрите на 1:46.47 минути и по този начин изпревари със единствено 10 стотни в борбата за първото място представителката на домакините Стефани Вение.

Третото място, както и най-ниското ходило на почетната стълбичка пък бе разграничено сред австрийката Мирям Пухнер и италианката Никол Делгадо, които завършиха с идентично време - 1:47.81 минути и по този начин прекъснаха дългите си серии без качване на подиум в старт от Световната купа.

Колкото до победителката София Годжа, за нея днешният триумф беше 18-и в нейната кариера в втурване и общо 24-и в Световната купа.

В борбата за огромния Кристален глобус продължава да води американката Микаела Шифрин с 929 точки, следвана от Федерика Бриньоне от Италия със 765 точки и словачката Петра Влъхова със 722 пункнта.

В дисциплината втурване водач закономерно е София Годжа с 230 точки пред швейцарката Жасмин Флюри със 137 и Мирям Пухнер със 131.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР