Италианецът Яник Синер се класира на финал в турнира по

...
Италианецът Яник Синер се класира на финал в турнира по
Коментари Харесай

Яник Синер - Даниил Медведев е финалът на турнира в Ротердам

Италианецът Яник Синер се класира на край в шампионата по тенис за мъже в Ротердам (Нидерландия) с победа със 7:5, 7:6(5) против участващия с " уайлд кард " представител на домакините Талон Грийкспоор и ще играе за купата против Даниил Медведев. Руснакът в профил водещата българска ракета Григор Димитров по-рано в събота.

Синер е непобеден към този момент в седем следващи мача и през предходната седмица завоюва купата в Монпелие. В Ротердам той се класира за повторно в кариерата си на край в шампионати от сан АТП 500, като в първия стигна до трофея. Това се случи във Вашингтон през 2021, когато италианецът към момента бе младеж.

Грийкспоор пък бе първият нидерландец с полуфинал в Ротердам от девет години насам, като за последно това достижение записа Игор Сайслинг през 2014. До момента най-големият триумф на домакините на този шампионат бе записан от Рамон Слейтер с край през 2003-а.

21-годишният Синер се класира на край с победи против Бенжамен Бонзи (Франция), поставения под номер 1 Стефанос Циципас (Гърция) и Стан Вавринка (Швейцария). Срещу Грийкспор той не даде опция за пробив на нидерландеца и завоюва за час и 57 минути.
 Първи край за Карлос Алкарас от ноември насам
Първи край за Карлос Алкарас от ноември насам

Испанецът победи изрично сънародника си Бернабе Сапата Мирайес с 6:2, 6:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР