Италианецът Яник Синер победи световния номер 1 Новак Джокович в

...
Италианецът Яник Синер победи световния номер 1 Новак Джокович в
Коментари Харесай

Джокович падна за първи път от „Уимбълдън“ насам

Италианецът Яник Синер победи международния номер 1 Новак Джокович в мач от втория кръг на Зелената група на Финалите на АТП в Торино.

Окуражаван от към 16 000 фенове в „ Пала Алпитур “ Синер завоюва със 7:5, 6:7(5), 7:6(2) след 3 часа и 11 минути игра, като по този начин нанесе първа загуба на Джокович от финала на „ Уимбълдън “ през юни, написа Българска телеграфна агенция.

Победата е втора за Синер в групата, само че теоретично той към момента не се е класирал за полуфиналите, като за тази цел ще би трябвало да вземе най-малко сет против датчанина Холгер Руне в последния си мач.

Двубоят сред Синер и Джокович беше на доста високо равнище от самото начало, за което приказва и статистиката. Джокович направи 46 печеливши удара против 37 за Синер. Италианецът позволи единствено 11 непредизвикани неточности против 14 на сърбина, а точките непосредствено от сервис бяха 20 на 15 в интерес на лидера в международната класация.

В първия сет имаше единствено един пробив, като пристигна в 11 гейм в интерес на Синер. Джокович водеше с 40:0 и се нуждаеше от единствено една точка, с цел да си подсигурява най-малко тайбрек, само че позволи неочакван поврат, който разреши на противника му да измъкне първата част на мача.

Във втория сет пробиви нямаше, като по този начин се стигна до тайбрек. В него и двамата позволиха повече неточности от междинното за мача и в последна сметка Джокович завоюва със 7:5 точки.

В решителния трети сет Синер проби, с цел да поведе с 4:2 гейма, само че незабавно по-късно загуби подаването си и по този начин се наложи да се играе още един тайбрек. В него по-младият от двамата Синер поведе с 5:0 точки и при втория си мачбол затвори срещата със 7:2. С триумфа си Синер стана едвам третият състезател от 2013 година насам, който побеждава Джокович в тайбрек на съдбоносен сет след австриеца Доминик Тийм и испанеца Карлос Алкарас.

В класирането в Зелената група след втория кръг води Синер с две победи от два мача. Джокович и Руне имат по победа и загуба. Стефанос Циципас няма победа, само че гръкът към този момент приключи присъединяване си поради травма. Така в последния кръг неговото място ще бъде заето от поляка Хуберт Хуркач, който няма късмет за класиране, даже и при чиста победа над Джокович.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР